Om mig

Erica Nordberg, hundgalen sedan tidig ålder.

Drömmen om en egen hund fanns långt innan jag äntligen fick den. Minns den stora dagen som igår när Fighting Spirits Tintomara "Titti" flyttade hem till mig i mars 1988. En sockersöt liten valp av rasen Cavalier King Charles Spaniel. Lyckan var total!

Ganska snabbt ökade mitt intresse för att träna hund, och lilla Titti räckte inte riktigt till. Jag skaffade en rottweilertik vid namn Riffa 1992. Riffa och jag gjorde massor tillsammans. Vi startade några lydnadsprov, var på utställning och tränade sök i samma grupp som Lena gjorde. Lena och jag har alltså känt varandra i 30 år! =)

Sedan har det rullat på, hundintresset. Schäfer, Boxer, Cocker Spaniel och flertalet Australian Shepherds har jag haft glädjen att få uppleva, träna och tävla med genom åren. Alla helt underbara hundar som jag lärt mig mycket tillsammans med.

Hur blev det stabij? Jag hade sett dem på fler utställningar och fastnat för deras vackra yttre. Då jag läste på om rasen kändes det bara rätt. Min första stabij Kraaybells Blixtra av Boken "Blixtra" kom till mig i januari för snart 12 år sedan. Jag blev helt förälskad i henne och hennes härliga personlighet. När hon genomgick hälsoundersökningar och visade sig vara frisk vaknade tanken på att ha en valpkull.

Jag kunde inte haft en bättre hund att börja mitt avelsarbete med. Dessutom fick jag en fin kontakt med Lina, hennes uppfödare, som har hjälpt mig på vägen.

Stabijen ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har varit till rasens hemland Holland på avelskonferens och fått många hjälpsamma kontakter. Jag sitter också med i det finska avelsrådet, något som ger mig mycket insikt och kunskap. Det känns nästan som vi är en liten familj med ett gemensamt projekt, att få stabijen att överleva; få fram nya kombinationer och jobba för att få en friskare och sundare ras.

Valparna växer upp i mitt hem och är med mig all ledig tid. Det är viktigt för mig att jag känner mig stolt och nöjd över mitt jobb med dem då de är färdiga att flytta till sina nya hem. Målet är att de alla är sociala, glada och modiga små valpar som åker iväg på sina nya äventyr!